Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pohovane tikvice sa paradajz sosom

Pohovane tikvice sa paradajz sosom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3742k235
Pohovane tikvice sa paradajz sosom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
01/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Sočne tikvice sa mirisnim paradajz sosom, a ne sa uobičajenim mlečnim prelivom - da li i vama tako više prijaju?"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • so
  • jaja - 2 - 3 komada
  • brašno - 1 šolja
  • za sos
  • paradajz - 1 tegla (500 g)
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • so
  • šećer - 1 kašičica
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice isecite na kolutove. Posolite ih i ostavite da se cede 20 minuta.

Umutite jaja sa malo soli. U posudi pomešajte brašno i prstohvat bibera.

Ocedite tikvice od vode. Uvaljajte ih prvo u brašno, pa u jaja i pržite do zlatne boje.

Propržite beli luk na malo ulja. Sipajte izgnječeni paradajz, šećer i so po ukusu.

Pustite da se paradajz sos krčka dok se sos ne zgusne. Poslužite tikvice prelivene sosom i seckanom mirođijom ili peršunom.

Pohovane tikvice sa paradajz sosom su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: