Način pripreme
Ooperite jedno po jedno jaje tekućom vodim uz pomoć sunđera. Na dno šerpe stavite rešetku i poređajte jaja. Posolite i sipajte hladnu vodu. Stavite ih na tihu vatru da se kuvaju 10-12 minuta.
U šerpi sa korpicama (od onih za prženje krompira) sipajte velu vodu. Stavite korpice tako da ne dodiruju vodu. Poređajte jaja u jedan red jedno do drugog i poklopite.
Stavite šerpu na jaku vatru. Kad voda provri i kad se po poklopcu stvore kapljice, otvorite posudu i pospite bojama u prahu, smenjujte ih.
Potopite ruku u hladnu vodu i naprskajte jaja kapljicama vode, boja počinje lagano da se razliva. Ponovo pospite bojom i ponovo kapljicama hladne vode. Tako radite dok ne dobijete lep efekat boja koje se prelivaju.
Izvadite jaja sa korpicom i ostavite da se ohlade. Namažite ih salvetom potopljenom u ulje da dobiju sjaj.