Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svež kupus sa rebrima

Svež kupus sa rebrima

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535764
Svež kupus sa rebrima
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Ako ima rebara i kupusa ne može da ne bude ukusno"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1.5 kg
  • sveža glavica kupusa - 1 velika
  • paradajz - 400 ml, iz konzerve
  • so
  • biber - u zrnu
  • aleva paprika
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rebra isecite na parčiće, operite i osušite. Začinite solju i biberom, Zapecite u tiganju sa svih strana i ostavite na toplom.

Kupus isecite na parčiće i istrljajte solju.

U dubokoj posudi dinstajte kupus sa šoljom vode, dok ne promeni svoju boju, dodajte paradajz i alevu papriku i ostavite na ringli da se krčka.

Sklonite sa ringle i u nju dodajte nekoliko zrna bibera. Sipajte kupus u posudu za pečenje i odozgo poređajte rebra.

Dolijte, ako je neophodno, malo vode. Pecite sat vremena u rerni i servirajte sa čenovima belog luka i posuto svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: