Poređane paprike sa mlevenim mesom i pirinčem

22/09/2018
"Nema ljuske za ljuštenje, nema paprika za punjenje - evo još dva razloga da ovo pripremite odmah "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano622
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 tegla, pečene, crvene
  • pirinač - 1 šolja
  • voda - 3 šolje
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz - 1 tegla, sterilizovan
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckamo i pržimo u malo ulja. Stavljamo mleveno meso i pržimo ga dok ne promeni boju. Nakon toga dodajemo pirinač i tek onda dodajemo sterilizovanu teglu sa paradajzom.

Dobro promešamo i dodajemo začine. Smesu kuvamo dok ne bude gotova. Na 1 šolju pirinča stavljamo 3 šolje vode.

Uzimamo pleh i na dno ređamo paprike, nakon toga sipamo smesu i pokrivamo preostalim pečenim paprikama. Pečemo na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok se paprike ne zapeku.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar