Način pripreme
Luk i šargarepu isečemo sitno.
Na vatru stavljamo posudu u koju sipamo ulje i sačekamo da se ugreje.
Dodajemo povrće i pržimo kratko.
U njih dodajemo mleveno meso i pržimo dok ne promeni boju.
Kad bude gotovo dodajemo oprani pirinač i alevu papriku.
Na kraju dodajemo i paradajz, oljušten i isečen na kockice. Začinimo čubrom i prstohvatom bibera.
Uzimamo pleh u kojem ćemo pripremiti poređane tikvice sa mlevenim mesom i pirinčem u rerni i poređimo da ređamo isečene tikvice.
Ja sam isekla po dužini svaku tikvicu.
Nakon što ih porešamo, sipamo gotovu smesu odozgo i preko poređamo preostali deo tikvica.
Stavljamo u rernu i pečemo oko 25-30 minuta.
Kad prođe vreme, vadimo i posipamo rendanim kačkavaljem.
Ponovo stavljamo u rernu i pržimo dok ne dobiju željenu boju.