Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Zapečena Jela»Poređane tikvice sa mlevenim mesom i pirinčem iz rerne

Poređane tikvice sa mlevenim mesom i pirinčem iz rerne

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2167k422
Poređane tikvice sa mlevenim mesom i pirinčem iz rerne
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 6
01/08/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Neodoljive poređane tikvice sa mevenim mesom i pirinčem iz rerne"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, srednje
  • mleveno meso - 250 g
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • pirinač - 1 šolja
  • mladi luk - 5 - 6 struka
  • čubar
  • so
  • ulje - 3 supene kašike
  • biber - prstohvat
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kačkavalj - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepu isečemo sitno.

Na vatru stavljamo posudu u koju sipamo ulje i sačekamo da se ugreje.

Dodajemo povrće i pržimo kratko.

U njih dodajemo mleveno meso i pržimo dok ne promeni boju.

Kad bude gotovo dodajemo oprani pirinač i alevu papriku.

Na kraju dodajemo i paradajz, oljušten i isečen na kockice. Začinimo čubrom i prstohvatom bibera.

Uzimamo pleh u kojem ćemo pripremiti poređane tikvice sa mlevenim mesom i pirinčem u rerni i poređimo da ređamo isečene tikvice.

Ja sam isekla po dužini svaku tikvicu.

Nakon što ih porešamo, sipamo gotovu smesu odozgo i preko poređamo preostali deo tikvica.

Stavljamo u rernu i pečemo oko 25-30 minuta.

Kad prođe vreme, vadimo i posipamo rendanim kačkavaljem.

Ponovo stavljamo u rernu i pržimo dok ne dobiju željenu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: