Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Ajkula u limunu i peršunu

Ajkula u limunu i peršunu

VeselinaVeselina
Inovator
139471k
Ajkula u limunu i peršunu
Fotografije: Veselina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Jednostavno, ukusno i prefinjeno - savršeno jelo"

Potrebni sastojci

  • ajkula - 9 komada
  • peršun - 4 - 5 strukova
  • limun - 1 /2 komada
  • so
  • biber
  • jaja - 1 komad, M
  • brašno - 6 supenih kašika
  • sveže mleko - 1/3 šolje za kafu
  • ulje - za prženje
  • voda - hladna
* merne jedinice

Način pripreme

Ajkulu isečemo na kolutove debljine oko 3 cm. Dobro ih operemo. Svako parče posolimo. Svako posipamo sa malo bibera. Poređamo ih u posudu. Iscedimo jedan limun. Sipamo sok od limuna unutra. Operemo 4-5 strukova peršuna sa grančicama i stavljamo ih unutra.

Dodajemo hladnu vodu da pokrije komade. Prelivamo folijom i ostavljamo na 3 sata da odstoji u frižideru. Umutimo jedno jaje u posudi sa 1/2 šolje svežeg mleka. Na tanjir stavljamo brašno.

Osušimo krpom komade i prvo ih uvaljamo u brašno i posle u smesu od jaja. Za to vreme ugrevamo ulje za prženje. Pohujemo sve komade i pržimo u ugrejanom ulju sa obe strane.

Kad ih ispržimo ocedimo ih na salveti. Stavljamo na tanjir. Sečemo drugu polovinu limuna u polukrug i stavljamo sa strane. Recept je pozajmljen sa kulinarskog sajta, a ja sam ga promenila.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti