Način pripreme
Ajkulu isečemo na kolutove debljine oko 3 cm. Dobro ih operemo. Svako parče posolimo. Svako posipamo sa malo bibera. Poređamo ih u posudu. Iscedimo jedan limun. Sipamo sok od limuna unutra. Operemo 4-5 strukova peršuna sa grančicama i stavljamo ih unutra.
Dodajemo hladnu vodu da pokrije komade. Prelivamo folijom i ostavljamo na 3 sata da odstoji u frižideru. Umutimo jedno jaje u posudi sa 1/2 šolje svežeg mleka. Na tanjir stavljamo brašno.
Osušimo krpom komade i prvo ih uvaljamo u brašno i posle u smesu od jaja. Za to vreme ugrevamo ulje za prženje. Pohujemo sve komade i pržimo u ugrejanom ulju sa obe strane.
Kad ih ispržimo ocedimo ih na salveti. Stavljamo na tanjir. Sečemo drugu polovinu limuna u polukrug i stavljamo sa strane. Recept je pozajmljen sa kulinarskog sajta, a ja sam ga promenila.