Ajkula u belancu

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70663
06/09/2019
"Kada spremate file od ajkule, izaberite onaj recept koji će vam dozvoliti da procenite neuporediv ukus ovog delikatesa "
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano16
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ajkula - 600 g, file
  • jaja - 4 komada, belanca
  • beli luk - 1 čena
  • ulje - 80 ml
  • limun - 1 komad
  • brašno - 80 g
  • so - 2 prstohvata
  • biber - 1/3 kašičice, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Limun se iscedi. Fileti se posole i uvaljaju se u brašno. Potapaju se u smesu od belanaca, soka od limuna, soli, bibera i belog luka, isečenog na sitno.

Prže se u zagrejanom ulju, pri čemu se pažljivo okreću. Serviraju se odmah.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar