Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni šaran»Šaran u rerni sa nadevom od peršuna i paradajza

Šaran u rerni sa nadevom od peršuna i paradajza

ZoriZori
Guru
8932865k
Šaran u rerni sa nadevom od peršuna i paradajza
Fotografije: Zori
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Šaran u rerni, spremljen sa ukusnim nadevom od paradajza i peršuna - super ispada"

Potrebni sastojci

  • šaran - 2 komada, oko 1, 2 kg svaki
  • maslinovo ulje - 7 kašika, za kuvanje ili ulje
  • peršun - 1 velika vezica
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • biber - po ukusu
  • paradajz - 3 komada, sitan
* merne jedinice

Način pripreme

Šarani se očiste veoma dobro od iznutrica i krljušti. Operu se pažljvo hladnom vodom spolja i iznutra.

Osuše se i posole spolja i iznutra i pospu spveže mlevenim biberom. Prebacuju se u posudu za pečenje postavljanu namazanim papirom za pečenje.

Beli luk se oljušti i iseče na kriške, paradajz se iseče na polumeseca, peršun se isecka na sitno.

Po koži riba se pravu nekoliko na dubokih razreza i u svaki od njih se posipa malo soli, bibera, stavlja se kriška paradajza i po malo belog luka.

Peršun i preostali beli luk se posipaju sa sasvim malo maslinovog ulja, solju i biberom i smesa se meša.

Njom se pune stomaci riba, a na kraju se u stomake poređaju i kriške paradajza. Odozgo se punjeni šarani prelivaju tankim mlazom maslinovog ulja ili uljem. Posuda se poklapa staklenim poklopcem ili se pokriva sa dva lista folije.

Riba se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni na srednjoj rešetku oko 25 minuta. Nakon toga poklopac/folija se sklanja i riba se vraća na kratko u rernu dok se ne dobije ukusna korica.

Nek vam je ukusno uz ovog šarana u rerni sa nadevom od peršuna i paradajza.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: