Način pripreme
Operemo krompir i stavljamo da se kuva. Kuvani krompir ocedimo od vode, izgnječimo i začinimo sa dve supene kašike maslinovog ulja, kurkumom i solju po ukusu.
Dodajemo jedno sveže žumance, 3-4 supene kašike prezle i 1-2 supene kašike priridnog skroba. Pomešamo testo od krompira i ostavljamo na hladnom u frižideru.
Za nadev od spanaća isečemo strukove mladog luka, mladog belog luka i dinstamo u maslinovom ulju i malo vode dok ne omekša. Spanać lepo operemo i krupnije isečemo. Dodajemo u mladi luk i mladi beli luk. Dodajemoi nanu, peršun, biber, kari, alevu papriku, a kad tečnost ispari dodajemo i orpani pirinač.
Sipamo 3 šolje vode i kuvamo dok pirinač ne omeša. Ako je potrebno dodajemo još vode. Skidamo nadev sa vatre i dodajemo rendani kačkavalj i belnce umućeno na čvrstu penu. Dobro promešamo.
Uzimamo manji kalup za pečenje sa ivicama koje se skidaju i namažemo mašću. Obilno posipamo prezlama. Razvučemo testo od krompira, vlažnim rukama je lakše, pravimo ivicu po ivicama kalupa. Sipamo pripremljen nadev i ravnomerno ga rasporedimo.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 30 minuta ili koliko je potrebno. Vadimo iz rerne i ostavljamo na nekoliko minutau kalupu pre nego što izvadimo. Možemo servirati isečeno na porcije kao predjelo.