Lovačka strast

24/09/2018
"Postajmo lovci samo zbog toga sa bismo došli do recepta za ove sočne ćuftice od srnećeg mesa "
Priprema35 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno65 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano325
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Potopljeno meso operemo hladnom vodom i sečemo na komade. Sameljemo u mašinici za mlevenje mesa zajedno sa slaninom. Dodajemo čubar, so i promešamo mleveno meso, nakon toga ga ostavljamo da odstoji u frižideru jedan dan.

Dodajemo vino i ponovo ostavljamo da odstoji najmanje 4 sata. Nakon što odstoji drugi put dodajemo izgnječen beli luk, sitno iseckan luk i ponovo promešamo.

Oblikujemo ćuftice i pečemo na roštilju. Dobro pripremljena ćufta se poznaje po tome da kada je pritisneš, ne u sredinu, nego u kraj, beži po tanjiru kao maslina.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar