Način pripreme
Prepeličje meso je nežno i veoma ukusno. Tako spremljene prepelice su jedno prefinjeno jelo dostojno restorana.
Na dasci za sečenje spremite isečen ruzmarin, baštenski čaj, majčinu dušicu (prethodno oprane).
Operite i osušite prepelice. Stavite ih u veliku posudu, pospite ih sa malo maslinovog ulja i nekoliko zrna bibera, sokom od jedne pomorandže: pokrijte ih i marinirajte na hladnom mestu sat vremena.
Ocedite od marinade, osušite ih, posolite ih iznutra i napunite smesom od maslaca i isečenih aromatičnih biljki.
Na taj način ćete dobiti zaista ukusne pečene punjene prepelice.
Uzmite posudu za pečenje, stavite punjene prepelice. Začinite solju i prelijte ih sa nekoliko kašika maslinovog ulja, na dno posude za pečenje sipajte vino.
Poređajte oko njih, ako želite, isečene tikvice ili krompir, šta volite.
Isecite glavicu luka na pola i jednu celu neoljuštenu glavicu belog luka, stavite ih u posudu oko prepelica.
Gotove prepelice stavite u vruću rernu na 200 stepeni 30 minuta ili dok ne dobiju zlatasto-braon koricu.
Stavite prepelice, punjene buljkama u rerni u 4 odvojena tanjira, pospite ih sokovima od kuvanja i servirajte, ako želite, sa kaponatinom od povrća.
Uživajte u ovom ukusnom receptu sa prepelicama!