Način pripreme
U posudi se umute jaja. U njih se dodaje šećer i mućenje se nastavlja. Nakon toga se dodaje meki maslac i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dodaje se esencija i dobro se izmeša.
Smesa se deli na 4 dela i peku se 4 kore na 170 stepeni, otprilike 15 minuta svaka. Ostavljaju se da se ohlade.
U posudi se muti pavlaka sa šećerom u prahu. Dodaje se maskarpone i lepo se umuti.
Stavlja se jedna kora u tanjir. Namaže se kremom i stavlja se druga kora. Na isti način se uradi i sa druge dve kore. Ostavljaju se u frižider na 2-3 sata.
Kore se izvade i izdube u oblik kupe tako što se na jednoj kori oblikuje ostrvce u sredini. U posudi pomešajte kiselu pavlaku, boju i isečke od kora. Dobro se izmeša i napune se izdubljeni parovi kora.
Namaže se kremom jedan par kora (ovaj sa ostrvcima) i okreće se na drugi par kora. Muti se 100 ml pavlake i namaže se cela torta. Ostavlja se u frižideru da se stegne.
Ostavla pavlaka se zagreva na ringli. Dodaje se maslac i čokolada i meša se dok se ne istopi. Ostavlja se da se blago ohladi i torta sa pavlakom se zaliva.
Od pavlake se naprave srca i ukrašava se kokosovim brašnom i šarenim mrvicama.
Torta Strasno srce je gotova.