Torta Strasno srce

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Torta Strasno srce
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
12
"Kolači ne lažu - ko vam spremi ovu ukusnu tortu, sigurno vas voli"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 10 komada
  • šećer - 12 supenih kašika
  • brašno - 15 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 1 komad (10 g)
  • esencija limuna - 1/2 kapsule
  • maslac - 125 g
  • za krem
  • maskarpone - 150 g
  • pavlaka - 300 ml
  • šećer u prahu - 4 - 5 supenih kašika
  • vanilin šećer - 1 komad (10 g)
  • za srce
  • kisela pavlaka - 5 - 6 supenih kašika
  • crvena boja
  • isečci od kore
  • za ukras
  • pavlaka - 200 ml
  • kokosovo brašno
  • bela čokolada - 100 g
  • maslac - 30 g
  • čokoladne mrvice
  • šećerne konfete
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute jaja. U njih se dodaje šećer i mućenje se nastavlja. Nakon toga se dodaje meki maslac i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dodaje se esencija i dobro se izmeša.

Smesa se deli na 4 dela i peku se 4 kore na 170 stepeni, otprilike 15 minuta svaka. Ostavljaju se da se ohlade.

U posudi se muti pavlaka sa šećerom u prahu. Dodaje se maskarpone i lepo se umuti.

Stavlja se jedna kora u tanjir. Namaže se kremom i stavlja se druga kora. Na isti način se uradi i sa druge dve kore. Ostavljaju se u frižider na 2-3 sata.

Kore se izvade i izdube u oblik kupe tako što se na jednoj kori oblikuje ostrvce u sredini. U posudi pomešajte kiselu pavlaku, boju i isečke od kora. Dobro se izmeša i napune se izdubljeni parovi kora.

Namaže se kremom jedan par kora (ovaj sa ostrvcima) i okreće se na drugi par kora. Muti se 100 ml pavlake i namaže se cela torta. Ostavlja se u frižideru da se stegne.

Ostavla pavlaka se zagreva na ringli. Dodaje se maslac i čokolada i meša se dok se ne istopi. Ostavlja se da se blago ohladi i torta sa pavlakom se zaliva.

Od pavlake se naprave srca i ukrašava se kokosovim brašnom i šarenim mrvicama.

Torta Strasno srce je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: