Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Novogodišnja rebarca sa crnim vinom

Novogodišnja rebarca sa crnim vinom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Novogodišnja rebarca sa crnim vinom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Tradicija nalaže da se na trpezi za Novu godinu servira najbolje i mi smo s tim računali - zato i predlažemo ovaj recept za novogodišnja rebarca"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 500 g
  • luk - 2 glavice
  • crno vino - 1/2 šolje
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se seče na kolutove, rebarca se seku na parčiće i posipaju se solju.

Luk se prži u maslinovom ulju, dodaju se rebarca i prže se dok ne postanu zlatasta.

Dodaje se vino i sve se dinsta na laganoj vatri 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: