Pastirska pita sa crnim vinom

01/09/2017
"Tradiconalan pastirska pita, ali u jednoj hrabrijoj i apetitnoj varijatni sa crnim vinom "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano350
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i skuvajte krompir u posoljenoj vodi.

U međuvremenu ugrejte ulje. Dodajte mleveno meso, mešajte i gnječite dok se ne izmrvi i prorpži oko 15 minuta.

Sitno iseckajte luk i beli luk. Dodajte ih u mleveno meso i začinite mlevenim biberom. Kuvajte dok povrće ne omekša - 10 minuta. U smesu dodajte sos Vorčester i paradajz pire.

Pržite oko 5 minuta i sipajte vino. Lepo promešajte i dodajte teleći bujon. Kuvajte dok tečnost ne ispari. Dodajte začine, promešajte i sipajte u pleh za pečenje.

Kuvani krompir izgnječite. Dok je još topao dodajte maslac i mleko. Začinite solju i biberom. Dodajte žumanca i mešajte dok se ne dobije homogena smesa. Rasporedite krompir pire prkeo smese od mlevenog mesa.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok pire ne porumeni. Kad se ispeče ostavite da se ohladi, da biste mogli lakše da isečete na komade.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar