Način pripreme
Oljuštite i skuvajte krompir u posoljenoj vodi.
U međuvremenu ugrejte ulje. Dodajte mleveno meso, mešajte i gnječite dok se ne izmrvi i prorpži oko 15 minuta.
Sitno iseckajte luk i beli luk. Dodajte ih u mleveno meso i začinite mlevenim biberom. Kuvajte dok povrće ne omekša - 10 minuta. U smesu dodajte sos Vorčester i paradajz pire.
Pržite oko 5 minuta i sipajte vino. Lepo promešajte i dodajte teleći bujon. Kuvajte dok tečnost ne ispari. Dodajte začine, promešajte i sipajte u pleh za pečenje.
Kuvani krompir izgnječite. Dok je još topao dodajte maslac i mleko. Začinite solju i biberom. Dodajte žumanca i mešajte dok se ne dobije homogena smesa. Rasporedite krompir pire prkeo smese od mlevenog mesa.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok pire ne porumeni. Kad se ispeče ostavite da se ohladi, da biste mogli lakše da isečete na komade.