Dinstana srnetina sa crnim vinom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79553
27/06/2019
"Ne treba vam majstorluk za spremanje savršenog srnećeg mesa - potrebno vam je samo srneće meso i ovaj isprobani recept "
Priprema40 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno140 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano464
  • Pregledi tokom meseca39
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Vino se pomeša sa majoranom, biberom, solju i kašičicom maslinovog ulja. Preliva se meso i marinira se 30 minuta. Luk, celer i šargarepe se očiste i seku na kocke.

Meso se seče na krupne parčiće i zaprži se u maslinovom ulju dok korica ne postane zlatasta. Dodaje se paradajz pire i prži se još 3 minuta.

Zatim se dodaje bujon i sve se dinsta na laganoj vatri 45 minuta. Brašno se zapeče na suvom tiganju i razredi se sa malo sosa od dinstanog mesa i pavlakom. Meša se dobro i dodaje se u meso.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar