Džem od malina

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73253
29/09/2018
"Pravo zadovoljstvo sa plačinkama ili na kriški sa maslacem..."
Priprema60 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno150 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano70
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • maline - 2 kg
  • šećer - kg
  • limontus - 1 kašičica
  • voda - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite maline u veliku posudu za pečenje i pospite ih šećerom i ostavite da odstoje jednu noć.

Dodajte u maline vodu i prespite u veliku šerpu na ringli. Kuvajte na slaboj vatri. Tokom kuvanja može da se formira pena, koju je najbolje da odstranite. Kuvajte džem dok se ne zgusne, pri čemu je gustina pitanje ukusa. Oko 90 minuta kuvanja je za dobru konzistenciju.

Dodajte limontus i ostavite da vri još malo. Gotov džem sipajte dok je još vruć u oprane teglice.

Zatvorite teglice i okrenite ih odmah poklopcima na dole.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar