Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Slatko od crne ribizle

Slatko od crne ribizle

LiudmilaLiudmila
Inovator
5111961k213
Slatko od crne ribizle
Fotografije: Liudmila
1 / 4
26/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Aromatično slatko koje ne treba ni sterilisati"

Potrebni sastojci

  • crna ribizla - 1 kg
  • šećer - 800 g
  • limontus - 1/2 kašičice.
  • vanila - 1 komad (0, 2 g)
* merne jedinice

Način pripreme

Crna ribizla se očisti i opere. Stavite je u pleh i sipajte šećer. Ostavite je jedan dan u frižideru, može i van njega.

Sledećeg dana izvadite i ostavite još sat vremena. Zatim pecite u rerni na 150-160 stepeni do željene gustine.

Dodajte limontus i posle pet minuta izvadite iz rerne i punite tegle sa poklopcem na navoj, vruće tegle okrenite poklopcima na dole. Tako treba da ostanu jednu noć.

Slatko se ne steriliše.

Slatko od crne ribizle je spremno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: