Pečene paprike iz rerne

30/09/2018
"Volimo sve punjene paprike, ali neke su nam omiljene, kao ove ovde "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije9
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano810
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj šerpi ugrevamo ulje i dinstamo iseckani luk sa malo vode.

Dodjemo mleveno meso, pomešano sa malo vode, pržimo dok se ne izmrvi i dodajemo oprani pirinač.

Propržimo i njega, sipamo alevu papriku i prelivamo vodom u odnosu 1:2. Kuvamo dok ne bude skroz gotov pirinač, zato ako mi ostane nadeva, jedem ga bez paprike.

Začini su po vašem ukusu - biber, čubar, kumin (po želji), kurkumu po želji, možete staviti i sveže začine.

Različito što stavljamo u nadev je izgnječen beli luk i jedno jaje. Razbijem ga u nadev i brzo mešam da se belacne ne preseče. Probajte i videćete da je tako ukusnije.

Pripremljenim nadevom punimo prethodo oprane i dobro očišćene od semena paprike, posoljene unutra.

Stavljamo na otvor parče paradajza ili krug šargarepe, potapamo u brašno i poređamo u pleh.

Punimo skoro do vrha vodom (zato što će mi trebati za mlečni sos za punjene paprike) prelivamo uljem i pečemo.

Kad se uhvati korica odozgo okrećemo ih, a dobijeni sos sipamo u šerpu (ostavljamo malo u plehu, naravno) i ostavljamo da se se ohladi da bismo napravili sos u njemu.

Vraćamo pleh u rernu da se zapeku paprike. Možemo i da ne okrećemo, ali ja uvek zapečem sa obe strane. Takođe, ne uvek prvo propržim mleveno meso, možemo prvo i pirinač i onda da dodamo mleveno meso.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar