Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Najukusnije punjene paprike iz rerne

Najukusnije punjene paprike iz rerne

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4879k400
Najukusnije punjene paprike iz rerne
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 5
08/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Da li je potrebno da vam kažemo da zapišete recept za najukusnije punjene paprike iz rerne"

Potrebni sastojci

  • paprike - 5 komada
  • mleveno meso - 150 g
  • pirinač - 5 supenih kašika
  • so - po ukusu
  • biber
  • luk - 1 srednja glavica
  • šargarepa - 1 srednje veličine
  • paradajz - 1 supena kašika, kocicke
  • aleva paprika - 1 kašičica, ravna
  • čubar
  • ulje - 80 ml
  • brašno - za natapanje
  • voda - 1 šolja
  • sos
  • kiselo mleko - 250 g
  • žumanca - 2 komada
  • brašno - 1 supena kašika, ravna
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Oprane paprike očistite od semenki.

U tiganju ugrejte ulje, propržite iseckan luk, rendanu šargarepu i prstohvat soli da omekšaju.

Dodajte pirinač, kad postane providaj iskidamo mleveno meso i mešamo da se izmrvi.

Sipamo kockcie paradajza, alevu papriku i sipamo šolju vode, ja to radim odokativno.

Začinimo solju, biberom i čubrom. Ostavljamo da provri pirinač i da nabubri, nadev da se zugsne.

Kašikom punimo paprike, poređamo u pleh, prelivamo čaom vode i 2 supene kašike ulja sa malo soli i vode.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20-30 minuta, posle viljuškom okrećemo i pečemo dok pirinač ne bude gotov.

Isključimo rernu, pleh sa omiljenim punjenim paprikama vadimo.

U posudi umutimo žumanca sa kiselim mlekom i brašnom. Odvajamo sos iz pečenih paprika, ako je malo sipamo mlaku vodu, ponovo da bude 1 šolja i lagano pomešamo sa smesom od jaja.

Promešamo sos za punjene paprike i prelivamo paprike u plehu, vraćamo u ugrejanu rernu na 5 minuta i gotovo.

Serviramo najukusnije paprike iz rerne sa sitno iseckanim peršunom.

Odlično za ručak!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: