Način pripreme
Oprane paprike očistite od semenki.
U tiganju ugrejte ulje, propržite iseckan luk, rendanu šargarepu i prstohvat soli da omekšaju.
Dodajte pirinač, kad postane providaj iskidamo mleveno meso i mešamo da se izmrvi.
Sipamo kockcie paradajza, alevu papriku i sipamo šolju vode, ja to radim odokativno.
Začinimo solju, biberom i čubrom. Ostavljamo da provri pirinač i da nabubri, nadev da se zugsne.
Kašikom punimo paprike, poređamo u pleh, prelivamo čaom vode i 2 supene kašike ulja sa malo soli i vode.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20-30 minuta, posle viljuškom okrećemo i pečemo dok pirinač ne bude gotov.
Isključimo rernu, pleh sa omiljenim punjenim paprikama vadimo.
U posudi umutimo žumanca sa kiselim mlekom i brašnom. Odvajamo sos iz pečenih paprika, ako je malo sipamo mlaku vodu, ponovo da bude 1 šolja i lagano pomešamo sa smesom od jaja.
Promešamo sos za punjene paprike i prelivamo paprike u plehu, vraćamo u ugrejanu rernu na 5 minuta i gotovo.
Serviramo najukusnije paprike iz rerne sa sitno iseckanim peršunom.
Odlično za ručak!