Pržene svinjske brizle

Maria KostoffMaria Kostoff
Pomoćnik kuvara
8325
Pržene svinjske brizle1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Najukusnije svinjske brizle se spremaju tako, da li ste saglasni s nama ili... da"

Potrebni sastojci

  • svinjske brizle - 4 komada
  • maslac - za prženje
  • ulje - 1 - 2 komada
  • so
  • biber
  • jaja - 2 komada
  • prezle - za valjanje
  • beli luk - 3 prstohvata, u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite svinjske brizle u vodi - 1-2 kašike sirćeta 2 sata. Ocedite ih i skuvajte 20 minuta u drugoj vodi.

Nakon toga ih ostavite da se osuše. Promešajte prezle sa belim lukom u prahu. Pospite brizle sa malo soli i bibera.

Zagrejte maslac sa uljem u tiganju sa nelepljivim dnom, najbolje keramičkim.

Svaku brizlu uvaljajte blago u umućena jaja i obilno u prezle. Spuštajte da se isprže dok ne dobiju prijatnu zlatastu boju sa obe strane. Ocedite svinjske brizle na rešetki.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: