Lomska salamura

Maria PetrovaMaria Petrova
Početnik
91413
Lomska salamura4 / 4
02/10/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Proveren recept za gozbu sa rečnom ribom - probajte i ocenite koliko vam se dopada od 1 do 10"

Potrebni sastojci

  • riba karaš - oko 10 komada, srednje veličine
  • luk - 2 glavice ili praziluk
  • paprike - 2 crvene i 2 zelene
  • paradajz - 3 komada
  • brašno
  • ulje
  • so
  • peršun
  • mirođija
  • beli luk
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu očistimo, uvaljamo u brašno i pržimo u ugrejanom ulju.

Luk, paradajz i paprike očistimo i pečemo, sečemo krupnije i stavljamo u šerpu sa vodom. Treba da vri dok ne omakša potpuno.

U njih dodajemo prženu ribu, iseckan beli luk, iseckan peršun, mirođiju i so.

Ulje u kome smo pržili ribu procedimo i stavljamo oko 3-4 supene kašike u salamuru. Ostavljamo da provri nekoliko minuta i isključujemo. Serviramo sa ljutom paprikom i limunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: