Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatka salama»Posna salama sa susamom

Posna salama sa susamom

Posna salama sa susamom
Fotografije: Marija Milovanović
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
"Probajte, pa podelite utiske sa nama. Ne sumnjamo da će i vas osvojiti na prvi zalogaj!"

Potrebni sastojci

  • ratluk - 200 g, od vanile
  • šećer u prahu - 50 g
  • susam - 200 g
  • čokolada - 100 g
  • ulje - 2 s.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Susam staviti u suv tiganj i ispržiti ga na laganoj vatri. Paziti da ne zagori, stalno ga mešati. Kada je gotov, odmah ga presuti u posudu za mešenje da ne bi nastavio da se prži od toplote tiganja.

U susam dodati šećer u prahu i ratluk i mesiti rukom.

Kada ratluk apsorbuje sav šećer i susam, oblikovati usku salamu na samolepivoj foliji.

Dobro ohladiti salamicu. Na pari otopiti čokoladu i ulje i premazati preko salamice.

Kada se čokolada ohladi i stegne, seći na tanke šnite i uživati u ukusu koji vraća u detinjstvo!

Prijatno uz posnu salamu sa susamom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: