Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Punjen pileći file

Punjen pileći file

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Punjen pileći file
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
24/03/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Prijatno uz ovaj punjeni pileći file!"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 1 komad, leptir
  • za premazivanje
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • čubar - 1 kašičica
  • nadev
  • biljni maslac - maslac i peršun
  • kačkavalj - 150 g
  • paradajz - 1 veći
  • pečene paprike - 1 komad, crvena i veća
* merne jedinice

Način pripreme

Brza, jednostavna i ukusna večera ili ručak je ovaj punjeni pileći file.

Leptir od pilećeg filea isecite na dva dela. Svaku polovinu prepolovite na sredini, ali ne do kraja, da dobijete otvor kao džep.

Unutrašnjost pospite maslinovim uljem, solju, biberom, alevom paprikom i čubrom.

Stavite u svaki džep po 1 tanku krišku biljnog maslaca, najbolje je ako pripremite domaći.

Na vrh stavite dva koluta paradajza, zatim tanke kriške kačkavalja i na kraju široku traku pečene crvene paprike. Zatvorite džep i poređajte u pleh.

Premažite maslinovim uljem, biberom, alevom paprikom, solju i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 20 minuta.

Izvadite meso i obilno ga pospite rendanim kačkavaljem.

Vratite u rernu dok ne porumeni i gotovo je.

Poslužite isečen ili ceo punjen pileći file uz odgovarajuću salatu.

Prilikom pečenja odvojiće se sos od paradajza, maslaca i ukusan je da se jede sa parčetom hleba, tako da ne dodajte vodu u pleh!

Prijatno uz punjeni pileći file!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: