Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Belo meso u marinadi i susamu sa prilogom od graška

Belo meso u marinadi i susamu sa prilogom od graška

IrenaIrena
Početnik
16929631
Belo meso u marinadi i susamu sa prilogom od graška
Fotografije: Irena
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Za današnji ručak - klasika. Izbor salate i pića uz piletinu sa graškom prepuštamo vama."

Potrebni sastojci

  • Za meso
  • belo pileće meso - 500 g
  • kisela pavlaka - 3 supene kašike
  • majonez - 2 supene kašike
  • limun - 1/2 kom.
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • prezle - 2 supene kašike
  • susam - 2 supene kašike
  • Za grašak
  • crni luk - 1 glavica
  • grašak - 700 g
  • začin - po ukusu
  • ulje - po potrebi
  • mirođija - 3 - 4 grančice
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremiti marinadu. Pomešati majonez, kiselu pavlaku, so, biber i sok od 1/2 limuna.

Pileće belo meso iseći na trakice, pa ga potopiti u marinadu i ostaviti da stoji u frižideru oko 30 minuta.

U tanjiru pomešati prezle i susam, pa svako parče mesa umotati u ovu mešavinu.

Meso rasporediti po plehu koji je obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.

U toku mariniranja mesa u frižideru pripremiti prilog od graška. Crni luk iseći na kockice i staviti u šerpu sa zagrejanim uljem. Dosuti vodu i kratko prodinstati.

Dodati grašak, začiniti i umešati naseckanu mirođiju. Doliti vodu i dinstati dok grašak ne postane mekan.

Belo meso u marinadi i susamu servirati sa prilogom od dinstanog graška sa mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: