Način pripreme
U duboku šerpu se stavlja voda do pola tako što se u nju stavlja malo masinovog ulja i prstohvat soli. Ostavlja se da uzavri.
Mladi luk se sitno nasecka, beli luk se guli i secka na kriškice, šargarepa se guli i renda, a glavica luka se secka na polumesece.
Pileći file se očisti od kožice i nasecka na ne mnogo velike kockice. Začinjava se soja sosom, maslinovim uljem, solju, crnim biberom i majčinom dušicom.
Čim voda za pastu uzavri, integralni rotini se stavljaju da se skuvaju.
U dubokom tiganju se zagreva ostalo maslinovo ulje i u njemu se zapečati meso. Kada pobeli sa svih strana, vadi se i na njegovo mesto se stavljaju čenovi belog luka, oba luka i šargarepe. Ostavljaju se da u potpunosti omekšaju.
Nakon toga se meso ponovo vraća u tiganj, dosipa se pavlaka, stavlja se mocarela, naseckana na kockice, začinjava se solju, crnim biberom i bosiljkom.
Ostavlja se na nekoliko minuta da se krčka, tako što se stavlja i malo ključale vode paste.
Kada je pasta skoro gotova, prebacuje se u tiganj u sos kako bi se dokuvala.
Kada je u potpunosti gotova testenina sa piletinom, ostavlja se da se blago ohladi i poslužuje se.
Neka vam je slatko sa integralnim rotinima sa pavlakom i pilećim mesom!