Pečeni patak

Maria KostoffMaria Kostoff
Pomoćnik kuvara
8325
Pečeni patak1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Izuzetno ukusna patka sa hrskavom koricom se sprema evo ovako - zapišite recept"

Potrebni sastojci

  • patak - 1 komad (patka)
  • morska so
  • biber
  • nana - po ukusu, sušena
  • luk - 1 glavica
  • med - 2 kašike
  • voda - 60 ml
  • soja sos - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite dobro vodu sa medom, soja sosom, narendanim lukom i nanom.

Utrljajte dobro iznutra i spolja očišćenog patka sa solju i biberom. Dobro ga prelijte marinadom i spolja i unutra.

Ostavite ga u pokrivenoj posudi u frižideru 24 sata. S vremena na vreme zavrtite patka, da se ravnomerno marinira.

Nakon toga prebacite patka na roštilj, stavljenog u posudu za pečenje. Stavite da se peče u umereno zagrejanoj rerni na 180 stepnei oko sat i po.

S vremena na vreme prelivajte/mažite pticu marinadom, u kojoj je stajala.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: