Pržene pečene paprike sa paradajz sosom

22/11/2018
"I tako smo se odjedno setili onog ukusnog seoskog hleba koji volimo da potapamo u sos "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano326
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Paprike ispečemo i nakon toga očistimo od ljuske. Da bi se lakše ljuštile, najbolje je da kad ih ispečemo stavimo u posudu sa poklopcem da se popare.

Oljuštene paprike posolimo, uvaljamo u brašno i pržimo u ugrejanom ulju.

Za sos očistimo luk i beli luk, sitno isečemo i dinstamo u ugrejanoj masti. Kad omekšaju dodajemo isečeni paradajz, svež ili iz konzerve.

Sos začinimo solju i biberom. Možemo dodati prstohvat šećera da ubijemo kiselinu paradajza.

Takođe možemo dodati kašiku brašna, pomešanog sa vodom da se sos zgusne.

Na kraju dodajemo iseckani bosiljak.

Pržene paprike serviramo sa gotovim sosom od paradajza.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar