Bavarska krompir salata

24/11/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4299
"Pivo traži dobro meze, zato uložite u ovu bogatu bavarsku krompir salatu "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano357
  • Pregledi tokom meseca145
  • Pregledi tokom desmice27
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g
  • crveni luk - 1 velika glavica
  • beli luk - 1 čena
  • limun - sok i kora od 1 limuna
  • senf - 1 kašika, ljuti
  • origano - 1 kašičica
  • maslinov ulje - 3 - 4 kašike
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti i iseče na krugove. Skuva se u posoljenoj vodi. Ocedi se rešetkastom kašikom. Malo njegove vode se sačuva.

U posudu se stavlja jedan skuvan krompir, narendana kora i sok od jednog limuna, beli luk, senf, maslinovo ulje i origano.

Doliva se i malo sačuvane vode od krompira. Smesa se samelje u blenderu, gde se i određuje njena gustina. Soli se i biberi, stavlja se na umerenu ringlu da se zagreje.

Krompir se stavlja u posudu i preliva se zagrejanim dresingom. Dodaju se i tanke kriške crvenog luka. Promeša se pažljivo, a nakon toga se hladi 1 sat u frižideru. Servira se.

Beleška: U krompir salatu mogu da se dodaju po želji sveži listovi salate ili kako sam pokazala i nekoliko maslina kalamata za raskoš.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar