Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Bošča»Bošča sa pilećim mesom

Bošča sa pilećim mesom

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Bošča sa pilećim mesom
Fotografije: Velichka Shtarbanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
1
"Pripremite po jednu ukusnu bošču za svakog u kući i obavezno pripemite dodatno, zato što će svi želeti"

Potrebni sastojci

  • hleb - 1 komad (okrajak)
  • pileće meso - 150 g kuvano ili pečeno, bez kostiju
  • jaja - 1 komad
  • biber - prstohvat
  • so - prstohvat
  • maslac - 20 g
  • kačkavalj - 40 g
  • pomorandže - 1/2 komada, mala
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro je da napravimo bošču sa pilećim mesom i suvljim hlebom. Izvadimo unutrašnjost okrajka i namažemo mekanim masalcem.

Mrvice stavljamo u posudu. Pileće meso sečemo na kockice i stavljamo u mrvice. Dodajemo i ostale sastojke. Kačkavalj izrendamo krupnije. Razbijemo jedno jaje.

Polovinu pomorandže oljuštimo, odvojimo žilice i sečemo na komade. Dodajem malo maslaca. Začinimo solju i biberom.

Smesu dobro promešamo kašikom i punimo okrajak.

List aluminijumske folije prethodno namažemo sa malo maslaca, savijemo sa svih strana da dobijemo nešto kao gomilicu i u nju stavljamo napunjen okrajak.

Pečemo na kratko u prethodno ugrejanoj rerni ili grilu. Kad se zapeče dobro onda je gotovo.

Servramo bošču sa pilećim mesom sa salatom i prilogom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: