Način pripreme
Iseckajte sitno piletinu i stavite da se kuva 10 minuta. Za paradajz sos izdinstajte iseckan luk i beli luk nekoliko minuta u maslinovom ulju.
Dodajte paradajz i začinite solju i šećerom. Dokuvajte sos 5 minuta i dodajte origano na kraju.
Za beli sos istopite maslac i zapržite u njemu brašno. Sklonite sa ringle i nakon 15 minuta uz neprestano mešanje razredite sa mlakim svežim mlekom. Začinite sos solju i muskatnim oraščićem.
Počnite da ređate lazanju u vatrostalnu posudu. Stavite prvo tanak sloj belog sosa, odozgo red kora, pileće meso, narendan kačkavalj, paradajz sos.
Ponovite redosled još dva puta i završite četvrtim slojem od kora, kačkavalja i paradajz sosa. Po krajevima prelijte sa malo pilećeg bujona.
Stavite lazanju sa pilećim mesom da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.