Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Gulaš»Gulaš sa pilećim mesom

Gulaš sa pilećim mesom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Gulaš sa pilećim mesom
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Vreme je da prekinete tradiciju i da date šansu ovom veoma ukusnom gulašu, ali sa piletinom"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 2 komada
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 4 komada pečene i oljuštene ( crvene)
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • kečap - 1 supena kašika
  • biber - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U čaši pomešajte paradajz pire sa kečapom i biberom, ostavite sa strane.

Isecite očišćeni luk na polumesec, izrendajte šargarepu na duže kriške, kao za šargarepu na korejski način i crvene pčene paprike na duge ivice.

Očišćene i oprane fiilete isecite na kockice. U posudi sa poklopcem izdinstajte meso u ugrejanom ulju, dok ne dobije zlatnu boju, dodajte luk, šargarepu i dinstajte 2-3 minuta na tihoj vatri.

Sipajte smesu od paradajza u njih i promešajte. Dodajte 2 šolje vode i posolite po ukusu. Kad jelo provri, ostavite ga da se krčka oko 15 minuta, periodično promešajte.

Jelo servirajte sa krompirom pečenim u maslacu, posutim origanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: