Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Enčilade»Enčilade sa pilećim mesom

Enčilade sa pilećim mesom

MarianeMariane
Džedaj
14947
Enčilade sa pilećim mesom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ukusna meksička strast, poslužena u tanjiru i u društvu dobrog prijatelja"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 400 g
  • luk - 4 glavice
  • paprika - 2, crvena
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • gauda - 100 g
  • tortilje
  • paradajz sos - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i papriku sitno iseckajte. Pržite ih dok ne omekšaju, a zatim dodajte pileće meso, koje ste prethodno iseckli na kockice. Pržite dok meso ne bude gotovo.

U svaku tortilju stavite po nekoliko kašika od smese, uvijte i ređajte u tepsiju, a preko posipajte paradajz sos, zatim pospite rendanu gaudu ili kačkavalj.

Pileće enčilade pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10-15 minuta.

Poslužite ih tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: