Posna torta sa voćem

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18462
25/11/2018
"To što postimo, nikako ne znači da nećemo pojesti ukusnu tortu! Hoćete li i vi parče?"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano772
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za dve srednje debele kore
  • brašno - 3 šolje
  • šećer - 1 šolja (beli ili smeđi, po želji)
  • kakao - 5 kašika
  • soda - 2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • vanila - 1 pakovanje
  • masnoća - 2/3 šolje, biljna
  • sirće - 2 - 3 kašike
  • voda - 2 šolje, topla
  • za krem
  • slatka pavlaka - 400 ml, biljna
  • čokolada - 360 g, neutralna
  • za ukras
  • voće - sveže, po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Navedeni sastojci su dovoljni za 2 srednje debele kore.

Promešajte suve sastojke u velikoj posudi, a vlažne sastojke u drugoj. Dodajte vlažne sastojke u suve i promešajte sve rukom.

Testo ispecite u nauljenoj i brašnom posutoj okrugloj tepsiji, a zatim koncem podelite koru na dve kore ili podelite smesu pre pečenja na dva jednaka dela i pecite u kalupu sa dnom koje se odvaja. Kore se peku na 180 stepeni dok ne budu gotove. Ostavite kore da se ohlade.

Priprema krema - hladnu biljnu pavlaku umutite mikserom. Čokoladu istopite i dodajte u umućenu pavlaku. Ostavite sve u frižideru oko 10 minuta.

Kod ređanja torte možete dodati voće, a možete i da kore prelijete sirupom od šećera i 1 kašikom ruma.

Ukrasite po želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar