Letnja torta sa voćem

Tsvetanka TsvetanovaTsvetanka Tsvetanova
Kuvar
491226410
Letnja torta sa voćem
Fotografije: Tsvetanka Tsvetanova
1 / 2
11/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
12
"Odmah sečemo parče, zato što smo postavili cilj da probamo sve ukusne torte"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 3 komada
  • voda - 50 ml
  • šećer - 1 šolja
  • šećer - 1/2 šolje
  • brašno - 1 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 komad (10g)
  • za sirup
  • sveže mleko - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • braon glazura za torte - 100 g
  • za krem
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • glazura za torte - 100 g
  • maslac - 50 g
  • za nadev i ukras
  • voće - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo jaja u posudu sa vodom i mutimo, dodajemo 1 šolju šećera i mutimo 20 minuta. Dodajemo i preostali šećer i mutimo još 15 minuta. Brašno pomešamo sa praškom za pecivo i mutimo.

Spatulom mešamo smesu i dodajemo prosevajući brašno. Pečemo u kalupu za torte sa pokretnim dnom, namazanom i samo po dnu posutim brašnom. Nakon što se ispeče, vadimo pažljivo iz kalupa i ostavljamo da se ohladi.

Za to vreme pravimo sirup, mleko i šećer stavljamo na vatru da vri oko 20 minuta.

Dodajemo glazuru, izlomljenu i energično mešamo dok se čokolada ne rastopi. Koru vraćamo u kalup, prelivamo dobijenim sirupom.

Voće sitno iseckamo. Pavlaku umutimo mikserom.

Stavljamo voće na čokoladni sirup (već malo ohlađen) i polovinu pavlake poravnamo odozgo.

Čokoladu rastopimo sa maslacem i pomešamo sa preostalom smesom (poželjno je da je spatulom, da smesa ne bude homogena). Nanesemo na belu pavlaku i porevnamo do ivice kalupa.

Ukrašavamo po želji. Ja koristim kriške dinje, breskve (nektarine) i banane, isečene na krugove. Možemo ostaviti malo šlaga za ružice na voće. Ostavljamo da odstoji 2-3 sata u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: