Letnja torta sa voćem

Letnja torta sa voćem
Fotografije: Tsvetanka Tsvetanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
12
"Odmah sečemo parče, zato što smo postavili cilj da probamo sve ukusne torte"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 3 komada
  • voda - 50 ml
  • šećer - 1 šolja
  • šećer - 1/2 šolje
  • brašno - 1 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 komad (10g)
  • za sirup
  • sveže mleko - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • braon glazura za torte - 100 g
  • za krem
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • glazura za torte - 100 g
  • maslac - 50 g
  • za nadev i ukras
  • voće - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo jaja u posudu sa vodom i mutimo, dodajemo 1 šolju šećera i mutimo 20 minuta. Dodajemo i preostali šećer i mutimo još 15 minuta. Brašno pomešamo sa praškom za pecivo i mutimo.

Spatulom mešamo smesu i dodajemo prosevajući brašno. Pečemo u kalupu za torte sa pokretnim dnom, namazanom i samo po dnu posutim brašnom. Nakon što se ispeče, vadimo pažljivo iz kalupa i ostavljamo da se ohladi.

Za to vreme pravimo sirup, mleko i šećer stavljamo na vatru da vri oko 20 minuta.

Dodajemo glazuru, izlomljenu i energično mešamo dok se čokolada ne rastopi. Koru vraćamo u kalup, prelivamo dobijenim sirupom.

Voće sitno iseckamo. Pavlaku umutimo mikserom.

Stavljamo voće na čokoladni sirup (već malo ohlađen) i polovinu pavlake poravnamo odozgo.

Čokoladu rastopimo sa maslacem i pomešamo sa preostalom smesom (poželjno je da je spatulom, da smesa ne bude homogena). Nanesemo na belu pavlaku i porevnamo do ivice kalupa.

Ukrašavamo po želji. Ja koristim kriške dinje, breskve (nektarine) i banane, isečene na krugove. Možemo ostaviti malo šlaga za ružice na voće. Ostavljamo da odstoji 2-3 sata u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: