Aromatična sarmica

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Aromatična sarmica
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 6
01/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
"Kada je reč i sarmici, potreban vam je najveći tanjir, jer ćete želeti da pojedete što je više moguće"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte komplet za sarmicu (džigericu, crevca, škembe) i isecite na odgovarajuće parčiće.

Isecite luk na sitno i izdinstajte ga u posudi za pečenje sa masnoćom. Dodajte opran pirinač i promešajte.

Nakon što se pirinač izbistri, dodajte jagnjeći komplet, sitno isečenu nanu i začinite solju.

Sipajte toplu vodu, oko 3 šolje. Kuvajte u rerni, dok pirinač ne upije tečnost. Gotovo jelo pospite biberom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: