Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Jagnjeća sarmica»Svinjska sarmica od džigerica

Svinjska sarmica od džigerica

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Svinjska sarmica od džigerica1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Ljubitelji sarmice od džigerica će razumeti zašto se divimo ovom receptu!"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica + 1 vezica, mladi
  • pirinač - 2 šolje
  • svinjska džigerica - 2 i 1/2 šoljpe svinjske džigerice
  • šargarepa - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar
  • peršun
  • biber - po ukusu
  • maslac - 150 g
  • bujon - 4 šolje ili vruća voda
  • za preliv
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • sveže mleko - 1 šolja
  • brašno - 3 kašike
  • so
  • soda - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno operite svinjsku džigericu, skuvajte je u posoljenoj vodi, nakon toga isecite na sitno.

Zagrejte masnoću i dinstajte sitno iseckan luk i šargarepu. Čim omekšaju dodajte pirinač i mešajte dok se ne zaprži.

Sipajte 2 i po šolje isečene džigerice, promešajte i začinite alevom paprikom, čubrom, peršunom.

Dolijte vruć bujon (vodu), promešajte i prebacite u posudu za pečenje. Stavite da se ispeče dok pirinač ne upije tečnost.

Umutite jaja sa svežim i kiselim mlekom, malo soli, sode i brašna i prelijte sarmicu od džigerice. Vratite da se zapeče dok se preliv ne stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: