Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Jagnjeća sarmica»Tradicionalna sarmica od iznutrica

Tradicionalna sarmica od iznutrica

Lidia - GeriLidia - Geri
Kuvar
10024373
Tradicionalna sarmica od iznutrica
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Na nas pada težak zadatak da sačuvamo tradiciju, zato ćemo da sipamo drugu porciju sarmice"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 posuda
  • iznutrice - 1 velika posuda
  • mladi luk
  • zelje - nekoliko listova i kiseljak
  • paradajz pire - 2 kašike
  • ulje
  • nana
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk, isečen na sitno, se zaprži u ulju, dodaju se zelje, kiseljak i paradajz pire.

Nakon toga se dodaje pirinač, iznutrice (one su prethodno skuvane i isečene na sitno), začini i sipa se voda.

Peče se dok ne bude gotovo.

Može da se servira sa kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: