Sač sa zalogajima od svinjetine i povrća

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
02/12/2018
"Da li se samo nama učinilo da ovaj sač šapuće I crno vino, i crno vino "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano127
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo komade svinjetine, stavljamo ga u posudu gde smo iscedili sok od jednog limuna. Stavljamo u frižider na oko jedan sat.

Stavljamo sač na vatru da se ugreje i dodajemo ulje. U njega stavljamo zalogaje od svinjetine i pržimo, držimo dok ne budu gotovi. Vadimo iz sača i začinimo biberom i solju, ostavljamo ih sa strane.

Isečemo na trakice crvenu i žutu paprik, luk i paradajz. U ugrejani sač stavljamo i pržimo. Vadimo iz sača i na kraju stavljamo patlidžan, isečen na kockice.

Dok pripremamo uključujemo rernu da se ugreva na 200 stepeni. U patldžan izgnječimo jedan čen belog luka. Periodično stavljamo ulje da sač ne bi ostao suv.

Na kraju, kad sve bude gotovo sipamo meso i svo povrće na ugrejani sač, odozgo izrendamo kačkavalj i stavljamo u rernu.

Pečemo oko 5-10 minuta dok se kačkavalj ne rastopi. Serviramo jelo dok je još toplo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar