Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Đuveč»Aromatičan đuveč sa mnogo povrća i svinjetine

Aromatičan đuveč sa mnogo povrća i svinjetine

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638792k159
Aromatičan đuveč sa mnogo povrća i svinjetine
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
24/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
6
"Dom koji je ispunjen aromom ukusnog đuveča sa mnogo povrća je srećan dom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1, 5 kg, plećka
  • krompir - 3 - 4 komada
  • luk - 2 glavice
  • paprike - 2 - 3 komada, crvene i zelene
  • pečurke - 250 - 300 g, sveže
  • grašak - 1 tegla
  • patlidžan - 1 - 2 komada
  • boranija - 300 g
  • bamija - 200 g
  • ulje
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • kumin
  • peršun - 1/2 vezice
  • pikantina - 1 kašika, od povrća
  • bujon - 1 kocka, pileći ili teleći
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje i zapecite na jakoj vatri, prethodno na zalogaje isečenu, svinjsku plećku.

U istoj masnoći možete da zapržite i sitno isečen luk i paprike.

Patlidžan se iseče na kocke, posoli se, ostavlja se da se ocedi od gorke vode i blago se zaprži.

Svi sastojci se pomešaju u đuvečari. Začinjavaju se začinima i prelivaju se rastvorenim bujonom u vodi.

Đuveč sa svinjetinom i povrćem se peče oko sat na 200 stepeni, pri čemu, po želji, malo pred kraj pečenja, možete da sklonite poklopac da se zapeče aromatični đuveč sa mnogo povrća i svinjetine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: