Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Jela pod Sačem»Sač sa tri vrste svinjetine i povrćem

Sač sa tri vrste svinjetine i povrćem

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k420
Sač sa tri vrste svinjetine i povrćem
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 5
16/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Za sve ljubitelje mesa - sač sa čak tri vrste svinjetine i malo povrća za raskoš"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g
  • svinjsko mleveno meso - 500 g
  • svinjska rebra - 3 komada
  • šargarepa - 3 - 4 komada
  • krompir - 4 komada
  • paprike - 2 crvene
  • praziluk - 2 struka
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 3 kašike
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašika
  • čubar
  • biber
  • kumin
  • crveno vino - 70 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Začinjavamo mleveno meso solju, biberom, kuminom i čubrom. Nakon što je gotov, oblikujemo ćuftice koje ostavljamo sa strane.

Operemo i isečemo svinjsko meso na zalogaje.

Začinjavamo i njega začinima - čubrom, biberom i alevom paprikom. I rebarca začinimo istim začinima.

Luk, praziluk i šargarepe očistimo i isečemo na krugove.

Krompir očistimo i isečemo na krupnije, kao i crvene paprike.

Na dno sača sipamo ulje i raspoređujemo luk, praziluk, krompir, crvene paprike i šargarepe.

Začinjavamo solju, biberom, alevom paprikom i čubrom.

Odozgo poređamo već začinjena rebra i isečeno meso.

Sipamo vino i stavljamo u rernu.

Odozgo pokrivamo folijom, ali ako postoji poklppac može i on.

Stavljamo u rernu i uključujemo na 200 stepeni, pečemo oko sat vremena.

Nakon toga sklanjamo foliju ili poklopac, stavljamo ćutice i ponovo vraćamo u rernu.

Pečemo sač sa tri vrste svinjetine i povrćem dok ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: