Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Jela pod sačem»Sač sa svinjetinom i mnogo povrća

Sač sa svinjetinom i mnogo povrća

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Sač sa svinjetinom i mnogo povrća
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Znate da je povrće korisno, zato ga stavite malo više, a svinjsko meso je samo za raskoš"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • patlidžan - 1 komad, srednji, beli
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • tikvice - 1 komad
  • pečurke - 100 g
  • luk - 1 koad
  • paprike - 1 komad, zelena
  • paprike - 1 komad, crvena
  • limun - 1 komad
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • so
  • biber
  • ulje - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na komadiće. U posudu sipajte isceđeni sok od limuna i stavite meso da se marinira najviše sat vreena.

Dodajte so, biber i kumin. Propržite u ulju. Izvadite u činiju.

Iseckajte tikvice, patlidžan, šargarepu, pečurke, zelenu i crvenu papriku i luk. Stavite ih u sač i propržite.

Pomešajte sve sastojke, dobro promešajte, dodajte i isitnjeni beli luk.

Dinstajte 5-10 minuta, a ako je potrebno, sipajte još ulja.

Pecite u rerni. Pre nego što izvadite sač, po želji, možete posipati preko rendani kačkavalj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: