Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Bošča»Vojvodska bošča

Vojvodska bošča

N.VelevaN.Veleva
Početnik
7215
Vojvodska bošča
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Uzmite viljuške i napadnite ovu jedinstveno ukusno vojvodsku bošču"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • voda - 300 ml, mlaka
  • kvasac - 1/2 kockicee
  • jaja - 1 komad
  • so - prstohvat
  • šećer
  • brašno - koliko je potrebno
  • za nadev
  • pečurke - 200 g
  • slanina - 200 g
  • kiseli krastavčići - 3 komada
  • belo vino - 1/2 šolje
  • kisela pavlaka - 200 g
  • kačkavalj - 100 g
  • pileći file - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • majčina dušica
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: Rastvorite kvasac u mlakoj vodi. Dodajte so, šećer i jaje. Postepeno stavljajte brašno i zamesite meko testo. Napravite okrugle hlepčiće, ostavite ih da nadođu i pecite na 200 stepeni u ugrejanoj rerni dok ne dobiju zlatnu boju.

Za nadev: Isecite luk i kad se proprži dodajte piletinu, a nakon toga slaninu i kisele krastavčiće, isečene na kockice.

Prelijte belim vinom i sačekajte dok alkohol ne ispari. Dodajte kiselu pavlaku, majčinu dušicu, so i biber.

Izvadite unutrašnjost gotovih hlepčića, napunite ih nadevom i pecite 5 minuta. Na kraju pospite rendanim kačkavaljem i ponovo pecite 2-3 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: