Patlidžan bolonjeze

05/12/2018
"Probajte najukusnije iz italijanske kuhinje sa ovim punjenim patlidžanima sa klasičnim bolonjeze sosom "
Priprema40 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano119
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 velika
  • mleveno meso - 125 g 60% teleće i 40 % svinjsko
  • luk - 1 glavica, crni
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • peršun - 1/2 veze
  • ulje - 50 g
  • so - po ukusu
  • kačkavalj - 50 g izrendan
  • mirođija - 1/2 veze
  • limun - sok od 1/2 limuna
  • šećer - 1 prstohvat
  • sos od paradajza - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo patlidžan, isečemo na pola i izvadimo unutrašnjost. Posolimoi ostavljamo u posudi pod naklonom da se ocedi gorak sok (oko 30-40 minuta).

Za to vreme propržimo u tiganju izgnječen beli luk, sitno iseckan luk i šargarepu, mleveno meso i patlidžn u 30 g ulja.

Dodajemo paradajz pire, šećer i krčka se oko 15 minuta.

Stavimo vodu u šerpu da provri, 20 g ulja, šećer, sok od lmuna, mirođiju i malo soli. Dodajemo patlidžan i kuvamo dok ne bude polugotov.

U pleh poređamo poluskuvan patlidžan. Napunimo smesom od mlevenog mesa i pečemo prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni.

Posipamo rendanim kačkavaljem i pečemo na gornjem grejaču.

Posipamo sitno iseckanim peršunom.

Serviramo sa zelenom salatom ili turšijom - u zavisnosti od sezone.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar