Svinjetina i prženi pirinač sa povrćem u slatko-kiselom sosu

06/12/2018
"Aromatičan izazov za poznavaoce istočnih ukusa "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano68
  • Pregledi tokom meseca68
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g
  • soja sos - 3 supene kašike
  • senf - 1 supena kašika
  • med - 2 supene kašike
  • jaja - 1 komad, umućeno belance
  • skrob - 2 supene kašike, kukuruzni skrob
  • đumbir - 1 kašičica, u prahu
  • za pirinač
  • pirinač - 2 šolje
  • ulje
  • so - 1 kašičica
  • kari
  • kurkuma
  • đumbir
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 200 g
  • zamrznuto povrće - 1/2 paketa, miks
  • beli luk - 1 čen
  • soja sos - 3 supene kašike
  • za sos
  • sirće - ravni delovi sa šećerom
  • med - 1 supena kašika
  • voda
  • kečap - 1 supena kašika
  • skrob - 1 supena kašika, kukuruzni
* merne jedinice

Način pripreme

Mesi isecite na tračice, dodajte soja sos, senf, med, umućeno belance, đumbir i skrob. Promešajte dobro i ostavite da odstoji jedan sat. Marinirano meso pržite u ugrejanom ulju. Pirinač skuvajte malo, da omekša u vodi sa malo ulja, 1 supenom kašikom soli, karijem, kurkumom i đumbirom. Ocedite i operite hladnom vodom.

U ulju propržite povrće - šargarepu, papriku, luk, pečurke, miks zamrznutog povrća. Ko šta voli. Dodajte pirinač. Kad se dobro zaprži stavite jedan čen belog luka i soja sos. Sos pripremite od jednakih delova sirćeta i šećra. Po želji možete koristiti med, malo vode i kečap - sve stravite u šerpu da provri.

Zgusnite sos sa 1 supenom kašikom skroba, pomešanog sa malo vode. Probajte po ukusu dok kuvate i dodajte ako mu nešto fali. Treba da slatko-kiseli ukus bude balansiran. Servirajte na tanjiru gomilikcu pirinča, odozgo stavite meso i prelijte sosom. Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar