Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa povrćem u slatko-kiselom sosu

Piletina sa povrćem u slatko-kiselom sosu

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
20540718
Piletina sa povrćem u slatko-kiselom sosu
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Savršenstvo je u balansu ukusa i ovde je ono pronađeno"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 700 g
  • pečurke - 250 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 3 crvene
  • kupus - 1/4 glavice, svež
  • beli luk - 3 čena
  • đumbir - 1 malo parče ili 1 kašilica u prahu
  • so
  • biber - po ukusu
  • za sos
  • sirće - 3 supene kašike
  • balsamiko sirće - 3 supene kašike
  • med - 2 supene kašike
  • kečap - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

File se iseče na zalogaje i isprži. Kad bude gotov vadi se iz tiganja i stavljaju se pečurke, isečene na kriške.

Kad se isprže, vadi se i na njihovo mesto se stavlja isečen kupus.

Kad i on bude gotov vadi se i u istom tiganju se prže šargarepa, luk, paprike, sitno isečen đumbir i beli luk.

Meso, pečurke i kupus se vraćaju u tiganj i prelivaju sosom. Svi sastojci za sos se stavljaju u šerpu da provri.

Jelo se ostavlja oko 5 minuta da se glazira sa sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: