Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Prženi pirinač»Svinjetina i prženi pirinač sa povrćem u slatko-kiselom sosu

Svinjetina i prženi pirinač sa povrćem u slatko-kiselom sosu

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
20540718
Svinjetina i prženi pirinač sa povrćem u slatko-kiselom sosu
Fotografije: Gergana Tsvetanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Aromatičan izazov za poznavaoce istočnih ukusa"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g
  • soja sos - 3 supene kašike
  • senf - 1 supena kašika
  • med - 2 supene kašike
  • jaja - 1 komad, umućeno belance
  • skrob - 2 supene kašike, kukuruzni skrob
  • đumbir - 1 kašičica, u prahu
  • za pirinač
  • pirinač - 2 šolje
  • ulje
  • so - 1 kašičica
  • kari
  • kurkuma
  • đumbir
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 200 g
  • zamrznuto povrće - 1/2 paketa, miks
  • beli luk - 1 čen
  • soja sos - 3 supene kašike
  • za sos
  • sirće - ravni delovi sa šećerom
  • med - 1 supena kašika
  • voda
  • kečap - 1 supena kašika
  • skrob - 1 supena kašika, kukuruzni
* merne jedinice

Način pripreme

Mesi isecite na tračice, dodajte soja sos, senf, med, umućeno belance, đumbir i skrob. Promešajte dobro i ostavite da odstoji jedan sat. Marinirano meso pržite u ugrejanom ulju. Pirinač skuvajte malo, da omekša u vodi sa malo ulja, 1 supenom kašikom soli, karijem, kurkumom i đumbirom. Ocedite i operite hladnom vodom.

U ulju propržite povrće - šargarepu, papriku, luk, pečurke, miks zamrznutog povrća. Ko šta voli. Dodajte pirinač. Kad se dobro zaprži stavite jedan čen belog luka i soja sos. Sos pripremite od jednakih delova sirćeta i šećra. Po želji možete koristiti med, malo vode i kečap - sve stravite u šerpu da provri.

Zgusnite sos sa 1 supenom kašikom skroba, pomešanog sa malo vode. Probajte po ukusu dok kuvate i dodajte ako mu nešto fali. Treba da slatko-kiseli ukus bude balansiran. Servirajte na tanjiru gomilikcu pirinča, odozgo stavite meso i prelijte sosom. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: