Način pripreme
Isecite pileći ile na komadiće i ostavite da se marinira bar sad vremena u pomešanim soja sosu, maslinovom ulju, limunovom soku, majčinoj dušici, majoranu, kariju i malo soli prema ukusu.
Da biste napravili slatko-kiseli sos prvo isecite dve paprike na sitno i izdinstajte ih u maslinovom ulju i maslacu nekoliko minuta. Razmutite kečap u vodi kao i sok do limuna i sirće i dodajte ga u paprike. Ostavite tako da provri oko 5 minuta i da malo ispari. Dodajte šećer, a nakon 2-3 minuta zgusnite sos skrobom, rastvorenim u oko 2 kašike vode.
Ocedite piletinu i ispržite u zagrejanom ulju. Odmah ga stavite u zatvorenu posudu, da se zapari. U duboku posudu s nelepljivnim dnom sipajte piletinu, prelijte sosom i promešajte nekoliko puta, da se začini ravnomerno. Ostavite na ringli dok ne provri.