Način pripreme
Koprivu poparimo na oko 10 minuta - operemo, stavljamo vodu na vatru, kad provri stavljamo koprivu. Držimo u vreloj vodi oko 10 minuta i skidamo, ocedimo i ostavljamo da se ohladi. Kad se ohladi sitno je iseckamo.
Pravimo nadev:
Ocedimo pečene paprike i sečemol ih na kockice. Sipamo ih u posudu zajedno sa kiselom pavlakom i uljem. Dobro promešamo i začinimo solju po ukusu.
Izrendamo sav kačkavalj.
Pripremamo smesu za palačinke. Mutimo uz pomoć žice jaja i so. Dodajemo sveže mleko u etapama i dodajmo od brašna. Smesa treba da bude malo ređa.
U tiganj za palačinke stavljamo 2-3 kapljice ulja ili ga namažemo četkom. Stavljamo malo korpive da se prži i sipamo od smese za palačinke. Moja mera je 2/3 kutlače.
Okrenite je kad se zapeče, pecite sa druge strane. Kad napravite sve palačinke ostavite ih da se ohlade.
Sastavite palačinke.
Namažite ih nadevom od paprika i kisele pavlake, pospite kačkavaljem i uvijte. Odozgo pospite kačkavaljem i ako želite da se i on rastopi možete staviti na 30 sekundi u mikrotalasnu.