Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Rolatići»Punjene pileće grudi sa vinskim sosom

Punjene pileće grudi sa vinskim sosom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Punjene pileće grudi sa vinskim sosom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Sočne i aromatične - to je naš predog za pripremu savršenih pilećih grudi"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 1 komad
  • šunka - 150 g, slajs
  • kiseli krastavčići
  • kačkavalj - 150 - 200 g, slajs
  • so
  • biber
  • za vinski sos
  • belo vino - 150 ml
  • voda
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Tanko izlupajte pileće grudi i začinite solju i biberom po ukusu. Stavite preko njih šunku, tanko isečenu, kisele krastavčiće i tanko isečen kačkavalj.

Uvijte u čvrst rolat i ako je potrebno učvrstite čačkalicom za zube i kratko pecite u tiganju sa dnom koje se ne lepi. Stavite u odgovarajući pleh, sipajte bello vino i malo vode i pecite na 180 stepeni dok ne porumeni.

Servirajte sa krompir pireom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: