Način pripreme
Ukusno i jedno jelo koje se zaista jednostavno priprema, savršen obrok za ručak, ali je pogodno i za večeru sa prijateljima u sofisticiranijoj varijanti prilikom serviranja.
Napravite pileće vreteno, tako što isečete pileće grudi na pola po širini, stavite između streč folije ili prozračnog papira koji ne propušta masnoću i vlagu, pritisnete i razvijete oklagijom, dok piletina ne postane debljine oko 1 i 1/2 cm (pogledajte fotografije). Začinite morskom solju i biberom.
Lepo premažite uljem ili maslinovim uljem.
Svaki file pospite parmezanom, sitno iseckanom čili paprikom (trebalo bi da ste uklonili semenke i žilice), kaparom i sa dve kriške skamorca kačkavalja.
Uvijte pileće rolnice sa nadevom i pričvrstite čačkalicom za zube.
Mekane pileće grudi uvaljajte u brašno.
U tiganju zagrejte ulje sa jednom kockicom maslaca dok ne počne da ključa. Dodajte pileće grudi i zapržite sa svih strana 5 minuta dok se ne dobije zlatkasta korica.
Dodajte belo vino i ostavite da se dinsta sa mesom otprilike 10 minuta.
Dodajte brašno i kurkumu, rastopljene u mleku, i jelo poklopite poklopcem. Kuvajte 20 minuta.
U posudi pomešajte i promešajte žumanca sa sokom od limuna.
Na kraju kuvanja u sos za piletinu dodajte žumanca, sok od pola limuna i vino Marsala.
Ostavite na minuticu, da pusti začine, nakon toga poslužite aromatične kriškice pilećeg filea sa povrćem po vašem ukusu. Ja sam izabrala špargle, vi izaberiti ono što se vama dopada.
Uživajte u ovim neverovatnim punjenim pilećim grudima sa aromatičnim frikaseom, prijatno!